Witam. Odkopie trochę temat ale potrzebuję pomocy. Dziś zabrałem się za montaż oświetlenia przestrzeni na nogi i natknąłem się na spory problem. Mianowicie pacjent O2 przed FL cała instalacja rozprowadzona na pasażera i na tył,otwory z przodu wycięte, masa podpięta. I jeszcze pin do bordnetz no i pojawił się problem. Wtyczkę mam taką jak na zdjęciu, zawleczke wyciągnąlem ale za nic nie mogę włożyć pinu. Czy ta kostkę trzeba jeszcze jakoś otworzyć żeby wpiac pin? Jeśli tak to proszę o jakieś instrukcję jak to zrobić. Dzięki i pozdrawiam.
[O2] TUTORIAL - Montaż podświetlenia przestrzeni na nogi
Zwiń
X
-
według mnie to musisz wyjąć to różowe "coś"
wygląda to jak blokada/wsuwka zabezpieczająca piny przed wypadaniem wstecz
a tu na stronie 88 albo 89 masz jak to rozebrać
https://porsche.snapon.com/forms/aud...vas1978.35.pdf
miłej zabawyOstatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
No właśnie tą zawleczke wyciągnąlem i dalej nic. Rozmawiałem z chłopakiem który robił mi całą wiązke i mówi że tą kostkę można jeszcze otworzyć. Obejrzałem ją dziś ze dwadzieścia razy i nie doszedłem jak to zrobić. A pin jest trochę za gruby żeby wpiąć się od góry. W O2 FL widziałem na YouTube na kanale krzynol garaż że takową kostkę można otworzyć.
Komentarz
-
-
Dzięki za linka. Z tego spisu chyba wynika że wystarczy wyjąć zawleczke i się wpiąć.
Ja wygrzebalem jeszcze na tej stronie
Blog poświęcony modyfikacjom i ulepszeniom przeprowadzanym na samochodach marki VW. Zawiera również opisy ciekawostek, akcesoriów i doraźnych napraw.
że w borda wpinamy się końcówka że zdjęcia nr. 1 a ja mam taką jak na zdjęci nr. 2.
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpispopek1916 sam rozwiązałeś problem. Masz nie odpowiednią końcówkę przewodu.
To jeszcze proszę mnie upewnić czy ta z linku podejdzie.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Odgrzeje trochę temat, zamontowałem podświetlenie na nogi i mam ciekawą przypadłość otóż w ciągu dnia nie ma u mnie w Maxi Dot funkcji sterowania natężeniem oświetlenie przestrzeni na nogi po zapłonie, po zmroku kiedy czujnik zmierzchu wyczai że światła trzeba zapalić nagle osławiona opcja w menu pojawia się i mogę się nią bawić. Co ciekawe w ciągu dnia podświetlenie mi nie działa w trakcie jazdy steruje tym czujnik zmierzchu, gdy wyłączę funkcję auto i odpale światła mijania oświetlenie zaczyna działać, natomiast osławionego menu jak nie było tak nie ma. Pojawia się tylko wieczorem. Przy otwarciu drzwi wszystko działa poprawnie. Z czego to wynika? czy to tak powinno działać ? Miał ktoś z was taką przypadłość ? Dodam że kodowanie wykonane według tego co opisywał Krzynol więc nie może być po prostu źle. Centralna elektryka: 1K0 937 087 AN, Zegary: 1Z0 920 843 B.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisAuto jest z końcówki 2009 roku jest to wersja FL
Założyliśmy i jest jak u Ciebie a to przez stary soft w module wszystko szaleje, nie da się regulować z MD. Albo działa ustawianie na opak.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
To obawiam się że będzie u Ciebie jak u Kolegi naver
Założyliśmy i jest jak u Ciebie a to przez stary soft w module wszystko szaleje, nie da się regulować z MD. Albo działa ustawianie na opak.
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisCentralna elektryka: 1K0 937 087 AN,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisW sumie ostatnie znane mi to z wersją Q
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisTo jakieś jeszcze Panowie macie pomysły co by było można spróbować zrobić?
Komentarz
-
-
wszystko jest zrobione ori, maczałem w tym palce. jedyna opcja która mi do głowy przychodzi to licznik MD, bo jest dosyć stary soft i był dokładany->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpiswszystko jest zrobione ori, maczałem w tym palce. jedyna opcja która mi do głowy przychodzi to licznik MD, bo jest dosyć stary soft i był dokładany
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Wpisałeś się w jaki pin, w 50?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robak1602 Zobacz wpisz tym to jest mega problem by znaleźć gdzieś kogoś kumatego kto podniesie wersje.
Komentarz
-
-
krzynol a to nie bedzie czasem to samo co u mnie, czyli wszystko niby gra, ale prawdopodobnie jeszcze zastosowane sa algorytmy przed FL w sterownikach? Bynajmniej u mnie nie udało się nam tego ustawić. Mimo, że na MD jest opcja to regulacja nie działa online. Zmienia tylko podswietlenie po otwarciu auta, natomiast przy wlaczonym zaplonie tylko swieci na max.
Sprawdzałeś mi to, ale też rozłożyliśmy ręce, za dużo rzeźbienia.
Komentarz
-
Komentarz